23 природоохоронні заходи профінансують з обласного бюджету на загальну суму понад 33 млн гривень

Вчора, 16 березня 2021 року, на черговому засіданні сесії Львівської обласної ради затвердили Перелік природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюється з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2021 році, що є додатком до обласної Програми охорони навколишнього природного середовища на 2021-2025 роки.

 

23 природоохоронні заходи профінансують з обласного бюджету на загальну суму понад 33 млн гривень.

Зокрема, планують провести будівництво/реконструкцію очисних споруд у 4 населених пунктах – Давидові, с.Міжинець, Пустомитах, Судовій Вишні.

Каналізаційні мережі профінансуємо на території Глинян, Нового Роздолу та Зимній Воді. Окрім того, відповідно до переліку об’єктів, – берегоукріплюючі та руслорегулюючі роботи здійснять у межах Самбора, села Вишня, Дрогобича та Кам’янки Сколівського району.

Забезпечать благоустрій водойм у Моршині та Сокільниках. Буде здійснено відновлення елементів благоустрою парку-пам’ятки в м. Мостиська та розроблено частину проєкту організації території РЛП «Стільське Горбогір՚я», продовжимо роботи із створення найбільшого в області лісорозсадника.

Також передбачено виконання першочергових природоохоронних заходів для запобігання виникнення аварійних ситуацій внаслідок діяльності Роздільського ДГХП «Сірка».

Результатом реалізації заходів буде запобігання та усунення забруднення навколишнього природного середовища, що відповідають основним пріоритетним напрямкам державної політики в галузі охорони довкілля, стратегії розвитку Львівщини.

Джерело: https://loda.gov.ua/news?id=57712

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь