Як розрахувати величину гранично допустимих скидів?

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України підготувало рекомендації для водокористувачів із визначення норм скидів у водойми та підготовки цих даних.

Рекомендації корисні водокористувачу, аби він правильно розрахував скиди стічних вод у моря, річки, озера, водосховища і не спричинив шкоди водоймі чи довкіллю.
Залежно від виду діяльності підприємства та якості вод у документі прописано дозволені концентрації речовин у стічних водах перед їх потраплянням у водойми.
Головна умова скиду – дотримання умов дозволу на спеціальне водокористування та очищення стічних вод перед їх потраплянням у водойми.
Методичні рекомендації розроблені Міндовкіллям на заміну скасованої Мін’юстом інструкції 1994 року, якою раніше користувалися водокористувачі.
Також у Міндоікіллі зазначають, що з 2022 року для водокористувачів запрацює послуга з автоматичного визначення гранично допустимих скидів: https://bit.ly/3lfd7wF.

Наказ Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України “Про затвердження Методичних рекомендацій з розроблення нормативів гранично допустимого скидання забруднюючих речовин у водні об’єкти із зворотними водами” – за посиланням https://mepr.gov.ua/documents/3331.html

 

Джерело: https://mepr.gov.ua/news/36993.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь