Відбувся круглий стіл щодо використання пестицидів у сільському господарстві

Сьогодні, 11 березня львівська міська громадська організація «Екотерра» провела круглий стіл: «Використання пестицидів у сільському господарстві та їх вплив на довкілля».


Круглий стіл дав можливість об’єднати державні структури, контролюючі органи та громадські організації з метою напрацювання ефективної моделі співпраці зацікавлених сторін щодо зменшення пестицидного навантаження на довкілля.
Участь у заході взяли Оксана Війтик заступник директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Ігор Вус начальник управління департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Ярослав Лободзець начальник відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Відділу контролю за обігом засобів захисту рослин ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області, Наталія Крута заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, Ольга Мелень-Забрамна МБО «Екологія-Право-Людина» та Володимир Горішок зі спілки бджолярів Львівщини.

Додатково:
Львівщина – єдина область в Україні, яка повністю очистила та знешкодила територію від непридатних пестицидів. З 2004 по 2012 роки з території області вивезено понад 1 400 тонн непридатних пестицидів, накопичених в радянські часи:
– на виконання «Регіональної програми заходів з безпечного поводження з забороненими і не придатними для використання в сільському господарстві пестицидами у Львівській області на 2005-2010 рр.» – 521 т.
– в рамках проєкту «Утилізація токсичних пестицидів на території Львівської області в басейнах транскордонних рік Сян та Західний Буг» Програми Добросусідства Польща-Білорусь-Україна/ ТАСІС ПКС – 100 т.
– на виконання п. 121 Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища на 2011-2015 роки – 800 тонн. пестицидів та тари від них.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь