Ефір присвячений Всесвітньому дню дикої природи

Цього тижня, 3 березня, заступник директора департаменту Оксана Війтик, начальник відділу біоресурсів та заповідної справи Інеса Шемелинець та к.б.н., с.н.с. Інституту екології Карпат НАН України Оксана Марискевич взяли участь у радіопрограмі UA:Українське радіо Львів «Про важливе» присвячену Всесвітньому дню дикої природи.

Під час ефіру ведуча та гості ефіру спілкувалися про необхідність збереження для людства дикої природи та усіх її мешканців, про досягнення у процесі створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду та які проєкти розробляються для збереження видів флори і фауни Львівщини.

Довідково:

У 2020 році за сприяння департаменту створено 6 територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 9080,0775 га, з яких:

  • парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення в межах с.Дубляни Самбірського району, смт Верхнє Синьовидне Стрийського району та м.Мостиська;
  • національний природний парк «Королівські Бескиди» площею 8997 га у Карпатському регіоні, ботанічний заказник «Долина ірисів» на території Розвадівської ОТГ (19,9952 га) та парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва «Адамівка» у м.Трускавець (54,46 га) загальнодержавного значення.

Відтак, за 2020 рік площа природно-заповідного фонду області збільшилася на 0,4 % і станом на сьогодні становить 8,25 %.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь