Круглий стіл «Щодо проблемних питань ОВД та СЕО і можливі шляхи їх вирішення»

Працівники відділу з оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки Департаменту взяли участь в круглому столі «Щодо проблемних питань ОВД та СЕО і можливі шляхи їх вирішення», який проводився у форматі «zoom» за ініціативи Професійної асоціації екологів України .

Участь в круглому столі взяли заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Шахматенко, директор департаменту екологічної оцінки та контролю Міндовкілля Марина Тіщенкова та провідні експерти у сфері ОВД та СЕО.
Під час круглого столу обговорили питання проектів «Сертифікація виконавців звітів ОВД», «Загальних методичних рекомендацій щодо змісту і порядку складання звіту з оцінки впливу на навколишнє середовище» та проєкту наказу Міндовкілля «Про забезпечення участі експертів у здійсненні оцінки впливу на довкілля», як зазначили учасники круглого столу усі проекти необхідно допрацювати спільно з Міндовкілля.
Під час обговорення відбулась дискусія щодо причин відмов у видачі висновку з ОВД та які помилки найчастіше допускаються суб’єкти господарювання при підготовці звітів з ОВД.
Також було обговорено здійснення процедури СЕО в регіонах України та проблемні питання які виникають під час процедури СЕО.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь