Уряд підтримав встановлення відповідальності за порушення законодавства про стратегічну екологічну оцінку

Кабінет Міністрів України схвалив проєкти Законів України, що вносять зміни до законодавчих актів про встановлення відповідальності за порушення у сфері стратегічної екологічної оцінки та передбачають адміністративні стягнення.
Мова йде про законопроєкти:
• «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження відповідальності за недотримання вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», який:
– доповнює Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 91-6 та встановлює відповідальність за порушення процедури здійснення стратегічної екологічної оцінки з накладенням штрафів на посадових осіб. Протоколи про такі порушення буде складати Держекоінспекція.
• «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запровадження відповідальності за порушення порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки», передбачає:
– ведення Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки;
– встановлення відповідальності за порушення законодавства про стратегічну екологічну оцінку та переліку підстав для притягнення до адмінвідповідальності;
– надання повноважень Держекоінспекції щодо здійснення нагляду вимог законодавства про стратегічну екологічну оцінку.

Зазначені документи розроблено Міндовкіллям.

Джерело: https://mepr.gov.ua/news/36903.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь