Завдяки небайдужим громадянам врятовано з неволі канюка-звичайного

09.02.2021 до Державної екологічної інспекції у Львівській області звернулась небайдужа громадянка, яка повідомила, що на території автостоянки по вулиці Пилипа Орлика, 5 у місті Львові в невеликій клітці утримується хижий птах, ймовірно, канюк звичайний.
Спеціалістами відділу держаного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Інспекції невідкладно організовано заходи держконтролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства за зазначеною адресою. До участі в держконтролі залучено фахівця-орнітолога центру реабілітації хижих птахів «Вільні Крила» Віктора Шельвінського та заявницю.
По прибутті на місце державними інспекторами зафіксовано підтвердження факту утримання канюка звичайного в неволі. Із усного пояснення охоронців автостоянки птаха, який не міг літати до них принесли декілька днів тому. При попередньому обстеженні хижак має ознаки виснаження та пошкодження однієї ноги – ймовірно попав в капкан-сільце, що стало причиною нездатності літати.
Птаха вилучено та передано до центру реабілітації хижих птахів «Вільні Крила» для надання відповідної допомоги, а після проходження реабілітації птаха випустять на волю.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь