На початку одного із маршрутів на гору Параску спорудять 8 комфортабельних глемпінгів

На території Національного природного парку «Сколівські Бескиди», на околиці міста Сколе, у межах пілотного проєкту за програмою «Розвиток туризму» спорудять комплекс із 8 будиночків-глемпів. Проєкт реалізовують в межах програми секторальної підтримки ЄС.
У програмі секторальної підтримки йдеться про адміністративну споруду й 8 житлових будиночків-глемпів. Кожен з них буде розрахований на поселення 4-6 осіб. Як ймовірну локацію для розташування глемпінгу розглядають початок туристичного маршруту на гору Параска.
«Попереду тендер і визначення фірми-підрядника, яка, власне, займатиметься встановленням глемпів, – пояснює Ірина Луцюк, програмний директор Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна». – Проєкт має бути реалізований протягом двох років».
Паралельно з Львівщиною комплекси глемпінгів встановлять і в національних парках Донецької, Івано-Франківської й Закарпатської областей. На проєкт загалом передбачено 28,8 млн грн, відтак на кожен комплекс припадає приблизно 7,2 млн грн.
Керівниця управління туризму та курортів ОДА, Наталя Табака, відзначає, що туристичний магніт України, який презентує Львівщину – НПП «Сколівські Бескиди», а в його межах активно розвивається рекреаційна та туристична інфраструктура, зокрема, у 2020 році облаштували паркінгом та інформаційним центром стартову локацію маршруту на гору Параска та впроваджено GPS-навігацію 19 маршрутів.

 

Довідково:

Глемпінг (з англійської – це гламурний кемпінг (поєднання слів glamur та camping) – це легкі комфортабельні будиночки або шатра, що легко монтуються та для зведення яких не потрібно робити капітальні втручання в навколишнє середовище.
Від ночівлі в наметі глемпінг відрізняє комфорт: м’які повноцінні ліжка, облаштовані ванні кімнати та туалети, кондиціонер та кухня, не кажучи вже про набір зручних меблів для відпочинку. А ще глемпінг не має робити шкоди природі.
Глемпінг – це відносно новий формат відпочинку орієнтований на тих, хто хоче побути поближче до природи, але з комфортом рівня готелю.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь