Підвищення екологічної свідомості – одне з основних завдань екологічної освіти

Всесвітній день екологічної освіти (The World´s Environmental Education Day) бере свій початок у червні 1972 року з Конференції ООН з питань довкілля людини під час якої прийнято Декларацію в якій зазначено про необхідність розробки критеріїв та загальних принципів щодо збереження та поліпшення якості навколишнього середовища. А у 1975 видано Белградську хартію екологічної освіти, якою проголошено кожного року 26 січня відзначати на міжнародному рівні Всесвітній день екологічної освіти.

Екологічна освіта стосується гармонізації діяльності людини з природою на основі сталого розвитку для забезпечення якості життя майбутніх поколінь.

Зважаючи, що екологічна освіта та інформування є потужним фактором зміни ставлення людей до природи і формування правил збалансованого існування людини і природи, департамент екології та природних ресурсів визначив одним з пріоритетних напрямків діяльності – екологічну освіту і виховання.

 

Відтак, хочемо зазначити, що Департаментом та 6 партнерами (Любельське воєводство, Гміна Замость, Росточанський парк народовий, Яворівський національний природний парк, Асоціація органів місцевого самоврядування Єврорегіон «Карпати Україна») у рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 здійснюється реалізація проєкту «RoweLove Розточчя – разом незважаючи на кордони».

Метою проєкту є популяризація та збереження природної спадщини завдяки діяльності, спрямованої на розвиток туристичної інфраструктури, створення туристичних продуктів, що сприяє зміцненню партнерських зв’язків та поліпшенню іміджу та привабливості польського та українського Розточчя.

У рамках проєкту реалізовуються та заплановані до реалізації заходи, спрямовані на створення нових велосипедних маршрутів Розточчя (на території України та Польщі); маркування веломаршрутів та облаштування пунктів обслуговування велотуристів; підвищення професійного рівня працівників природоохоронних установ; промоцію екотуризму тощо.

 

Впевнені, що спільними зусиллями ми сформуємо нове, свідоме, здорове та екологічно грамотне покоління.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь