РЛП «Надсянський» у 2020

Регіональний ландшафтний парк «Надсянський», який створено рішенням Львівської обласної ради від 31.07.1997 № 209 загальною площею 19428,0 га, розташований у Карпатському регіоні Львівської області.
Парк створено з метою збереження цінних корінних ялицево-смерекових насаджень, природних комплексів, ландшафтів та пам’яток архітектури. Також РЛП «Надсянський» має міжнародне значення, адже межує з двома польськими парками – Бещадським Парком Народовим та регіональним ландшафтним парком «Долина Сяну» і входить до міжнародного резервату біосфери «Східні Карпати».
Відтак, про успіхи та досягнення регіонального ландшафтного парку «Надсянський» у 2020 році:
1. Реалізація гранту Фонду збереження біорізноманіття Карпат (Словаччина) «Підтримка функціонування еколого-просвітницького центру» в рамках Програми малих грантів 2019-2020рр. Зокрема, для проведення еколого-просвітницької роботи з учнівською молоддю та відвідувачів парку придбано обладнання (проєктор, 2 ноутбуки, принтер, проєкційний екран, обладнання для проведення польових досліджень).
2. Виготовлено флаєри природоохоронної тематики: «Збережемо чисте довкілля на території РЛП “Надсянський”» та “Чому не можна спалювати суху траву», буклети та брошури про екостежки, флору і фауну парку, розроблено дизайн екоторби з емблемою парку та видано настільну гру для дітей еко-мемо.
3.Виділено земельні ділянки для облаштування рекреаційної зони та створення і облаштування еколого-просвітницького центру в межах території Нижньотурівської сільської ради.
4.Впорядковано еколого-краєзнавчі стежки та місця короткотермінової рекреації ,встановлено інформаційні стенди.
5. Проведено екологічні акції: «Сортуй відходи правильно», «Чому не можна спалювати суху траву», «Збереження Чорного Лелеки», «Збереження ранньоквітучих рослин», «Збережемо чисте довкілля на території Парку»; заходи до Всесвітнього дня охорони навколишнього природничого середовища, Міжнародного дня біологічного різноманіття, Всесвітнього дня прибирання та Міжнародного дня «Чистих берегів», виготовлено годівнички та взято участь у Всеукраїнській акції «Нагодуй птахів взимку».
6. Створено та облаштовано куток природи у Боринському навчальному закладі”.
7 До подій організованих парком залучено близько 450 дітей навчальних та дошкільних закладів Надсяння.
8. Поновлено роботу сайту http://www.rlpnadsyansky.org.ua/

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь