Про досягнення НПП «Сколівські Бескиди» у 2020 році

2020 рік – це рік, у якому Підписано Указ Президента України про створення НПП «Королівські Бескиди» в межах Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс», рік створення спеціальної адміністрації РЛП «Стільське Горбогір’я», рік у якому кожна з установ природно-заповідного фонду області має свої досягнення.


Відтак, сьогодні про топ 10 досягнень національного природного парку «Сколівські Бескиди» у 2020 році:
1. В межах ініціативи Президента України «Мандруй Україною» національний природний парк «Сколівські Бескиди» визнано туристичним магнітом для Львівщини. Парк увійшов до ТОП-8 національних парків України, які здивують своєю первозданною красою.
2. Парк став учасником 2-ох міжнародних проєктів: «Збереження карпатських пралісів», що реалізується Франкфуртським зоологічним товариством і Міністерством екології Німеччини, та проєкту «Розвитку сталого туризму в природоохоронних територіях Карпат», що фінансується в рамках Програми Польща-Білорусь-Україна.
3. Колишній палац баронів Гредлів у м.Сколе ХIX століття – памʼятка архітектури місцевого значення, передано в оренду парку на 49 років. Цей об’єкт включений до списку програми «Велике будівництво» на 2021 рік.
4. Впорядковано мережу туристичних шляхів активного відпочинку: для кожного шляху розроблені індивідуальні QR-коди, присвоєно номера відповідно до держстандартів, встановлено початкові, проміжні та кінцеві інформаційні стенди, проведено ознакування. Спеціально для туризму та рекреації розроблено новий сайт парку.
5. Проведено найбільший за останні роки моніторинг фауни та флори. Для спостереження за тваринним світом в угіддях встановлено 70 сенсорних фотокамер.
6. Облаштовано три нові рекреаційні пункти: Дубравка, водоспад Гуркало та Східницька Лісковатиця, реконструйовано туристичний притулок «Дубина».
7. Проведено 8 екологічних акцій, 2 конкурси, масову екомандрівку до Дня Державного Прапору на гору Парашка.
8. На сайті парку розміщено 190 інформаційних повідомлень про роботу установи, його відвідуваність зросла до 58948 ос. за рік.
9. Розроблено та затверджено Програму збереження біорізноманіття Парку.
10. Введено в експлуатацію власну метеостанцію для збору інформації про погодні умови для написання Літопису природи.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь