У Трускавці триває реконструкція центрального парку

У куротному містечку Трускавець реконструюють центральний парк. Загальна вартість робіт – понад 80 млн гривень.

У 2020 році з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділили 589,1 тис грн.

“Реконструкція парку триває з 2016 року. За цей час відновили сходи, замінили дощову та побутову каналізації, розпочали роботи з замощення головних та другорядних алей плиткою, реконструкцію підпірної стіни, частково виконали роботи з реконструкції зовнішнього освітлення – встановили 60 паркових опор та світильників”, – зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Парк є окрасою міста Трускавця і основним місцем прогулянок для містян та відпочивальників. Цей заповідний об’єкт створили з метою збереження рідкісних видів місцевої флори і цінних інтродукованих видів рослин, джерел мінеральних вод, охорони та підтримання екологічного балансу міста та для оздоровчої рекреації.

На сьогодні в парку налічується понад 160 видів та форм рослин, з яких 3 деревні види занесені до Червоної книги України – тис ягідний, береза темна та горобина. У 1984 році парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва «Курортний парк» оголосили об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення. Парк входить до складу природно-заповідного фонду України, охороняється як національне надбання щодо якої встановлюється особливий режим охорони, відтворення та використання.

Зазначимо, у листопаді минулого року Президент України підписав Указ № 525/2000 «Про території та об’єкти природно-заповідного фонду загальнодержавного значення», яким парк оголошено парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Адамівка».

Джерело: https://loda.gov.ua/news?id=56293

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь