Відбувся онлайн-семінар з реалізації проєктів для бенефіціарів програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020

26 листопада заступник директора департаменту екології ат природних ресурсів Оксана Війтик взяла участь в онлайн-семінарі з реалізації проектів для бенефіціарів програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, організованому Спільним Технічним Секретаріатом Програми.


У рамках семінару розглянуто питання моніторингу та звітності за проектами, закупівель та підтвердження витрат, контролю та особливостей вибору аудиторів, оформлення змін в процесі реалізації проектів та моніторингу проектів в Україні. Важливо, що в рамках семінару представниками СТС та представництва програми у Львові Мариною Фартушняк, Іриною Мінтенко, Василем Хім’яком було закцентовано увагу на найпоширеніші помилки в кожному із зазначених етапів реалізації, що дозволить врахувати та уникнути таких в перспективі.

Нагадаємо, що департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації є партнером проєкту «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони», який реалізується в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 та фінансується Європейським Союзом.

Реалізація такого проекту сприяє налагодженню співпраці між Україною та Республікою Польща у галузі збереження природньої та культурної спадщини.
У рамках проекту реалізовуються та заплановані до реалізації заходи, спрямовані на:
– створення нових велосипедних маршрутів на Розточчі (на території України та Польщі);
– маркування веломаршрутів та облаштування пунктів обслуговування велотуристів;
– підвищення професійного рівня працівників природоохоронних установ;
– промоцію екотуризму тощо.
Ключовим заходом проекту з української сторони є будівництво еколого-просвітницького візит-центру та його облаштування в Яворівському національному природному парку., який спроектований за сучасними технологіями енергозбереження.
Важливим фактором є те, що проект реалізовується на території міжнародного біосферного резервату “Розточчя”, який рішенням МАБ ЮНЕСКО включено до всесвітньої мережі біосферних резерватів.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь