Туристичний маршрут «Грозова брама» офіційно відкрито

Сьогодні, 13.11.2020, адміністрація регіонального ландшафтного парку «Верхньодністровські Бескиди» завдяки реалізації проєкту «Розвиток туристичної інфраструктури в межах регіонального ландшафтного парку “Верхньодністровські Бескиди”» представила маркований туристичний маршрут «Грозова брама».
Проєкт з ознакування маршруту здійснено в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка втілюється Асоціацією “Єврорегіон Карпати – Україна” та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей.
Ознакований маршрут «Грозова брама» починається у с.Грозьово від однойменної зони відпочинку у підніжжі Магури-Лімнянської, в урочищі Бабинець та пролягає на найвищу гору Старосамбірщини Магура-Лімнянська (1022 м). Зазначаємо, що зону відпочинку споруджено цього року за кошти з фонду ОНПС.
Участь у відкритті мальовничого маршруту Старосамбірщиною взяли начальник відділу біоресурсів та заповідної справи департаменту екології Львівської облдержадміністрації Інеса Шемелинець, представники органів місцевого самоврядування, природоохоронних організацій, наукових установ та місцеві жителі.


Як зазначав раніше, під час відкриття зони відпочинку «Грозова брама» заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко, «Розвиток ландшафтних парків – це не лише охорона заповідних природних комплексів і об’єктів, але й створення умов для ефективного туризму, залучення інвестицій̆ в регіон та пізнавального відпочинку», так і зараз всі присутні на найвищій вершині Старосамбірщини погоджуються, що збереження навколишнього природного середовища в поєднанні розвитком рекреаційного потенціалу є одним з основних завдань сьогодення.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь