Екоосвіта – запорука свідомого майбутнього

Відповідно до Концепції екологічної освіти України, яка прийнята рішенням Колегії Міністерства освіти і науки України від 20.12.2001 N 13/6-19 екологічна освіта спрямовується на поєднання раціонального й емоційного у взаємовідносинах людини з природою на базі принципів добра й краси, розуму й свідомості, патріотизму й універсалізму, наукових знань і дотримання екологічного права.

 


Згідно Закону України «Про природно-заповідний фонд України» території та об’єкти природно-заповідного фонду з додержанням вимог, встановлених природоохоронним законодавством України, можуть використовуватися в освітньо-виховних цілях, а на адміністрації установ природно-заповідного фонду покладається виконання завдань щодо проведення екологічної освітньо-викоховної роботи.
Заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик зазначає, що «Екологічна освіта – це сукупність екологічних знань, екологічного мислення, екологічного світогляду, екологічної етики та екологічної культури. Саме екологічні заходи в рамках освітньої роботи є одними з основних для виховання відповідального суспільства, тому ми і надалі сприятимемо їх проведенню».
Відтак національним природним парком «Яворівський» організовано проведення конкурсу «Не сміття, а ресурс», НПП «Північне Поділля» продовжують безстрокову акцію «Посади дерево миру», екоосвітяни РЛП «Равське Розточчя» провели екоуроки «Бережи планету Земля» для відвідувачів місцевих бібліотек, РЛП «Надсянський» захід-акцію «Як правильно сортувати відходи», РЛП «Верхньодністровські Бескиди» організували роботу дитячого шкільного екогуртка у Старосамбірській ЗСШ №2, РЛП «Стільське Горбогір’я» проводяться велопробіги територією парку та походи для місцевих школярів вздовж водних артерій регіону.


Про проведення заходів з екологічної освіти детальніше можна ознайомитися на сторінках природоохоронних установ області, а ми і надалі знайомитимемо про найцікавіші з них на сторінках Департаменту у Інтернет просторі.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь