Завершився термін подачі запитів на фінансування з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2021 році

31 жовтня 2020 року завершився термін подачі запитів на фінансування з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2021 році.


Кошти обласного екологічного фонду спрямовуються на виконання природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів з метою запобігання, зменшення та усунення забруднення навколишнього природного середовища, а також раціонального використання природних ресурсів.
На розгляд до департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації надійшло 143 запити на фінансування природоохоронних заходів на загальну суму понад 515,0 млн. гривень. На основі поданих запитів проводиться формування переліку природоохоронних заходів, фінансування яких буде здійснюватися з обласного екологічного фонду у 2021 році.
«Пріоритетними для області є реалізація заходів з розширення, впорядкування та охорони природо-заповідних територій; будівництва чи реконструкції очисних споруд; будівництва, реконструкції та облаштування полігонів твердих побутових відходів, рекультивації відпрацьованих полігонів ТПВ, берегоукріплення та захисту від підтоплення; співфінансування заходів, на які залучено кошти державного бюджету, міжнародної технічної допомоги.
Враховуючи, що кошти фонду досить обмежені вони не можуть бути основним та єдиним джерелом фінансування природоохоронних заходів, а виключно як додаткове фінансування до інших джерел. Будівництво/реконструкція таких важливих для довкілля об’єктів, як очисних споруд, полігонів ТПВ, є багатомільйонними і розтягується на довгі роки, що є неефективним. Тому основним завданням на сьогодні є спонукання місцевих рад залучати на такі роботи кошти державного бюджету, міжнародної технічної допомоги.
Першочергово для фінансування будуть запропоновані заходи, які мають значне державне та регіональне значення; заходи, на реалізацію яких залучено кошти державного бюджету та МТД; заходи, які знаходяться на завершальному етапі чи мають високий ступінь готовності об’єкта. наявну затверджену проєктно-кошторисну документацію та експертний звіт, а також гарантоване співфінансування в обсязі не менше 20% від обсягу передбаченої субвенції з обласного фонду ОНПС»

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь