Триває набір на безкоштовний курс з екологічного права 2020-2021

Триває набір на V онлайн курс з екологічного права 2020-2021 на тему «Євроінтеграційні правові інструменти захисту довкілля та прав громадян». Організатором навчання є МБО «Екологія-Право-Людина.»

 


Онлайн курс 2020-2021 рр. складається з п’яти модулів, які охоплюють питання впровадження європейських інструментів оцінки впливу на довкілля, таких як стратегічна екологічна оцінка (СЕО) та оцінка впливу на довкілля (ОВД), а також запровадження європейських підходів до збереження біорізноманіття та охорони ПЗФ, управління відходами та водними ресурсами.
Теми модулів обрано розробниками з урахуванням обмежених часових і людських ресурсів, їхньої важливості та актуальності на сьогодні для активної молоді та практиків, які долучаються або хочуть бути долученими безпосередньо до охорони природи. Також теми модулів базуються на законодавчих актах, що вже були прийняті Україною в рамках євроінтеграційних зобов’язань та поступово впроваджуються в життя, проте, не без труднощів. Тому курс допоможе активістам та практикам краще розуміти суть цих нових для України інструментів та підходів до охорони довкілля, що дозволить їм активізувати свою участь в застосуванні цих інструментів та поширювати правильне розуміння ролі цих інструментів та законодавчих положень.
Отож цього року онлайн курс 2020-2021 складатиметься із 5-ти модулів. Кожен триватиме 1 місяць. Старт онлайн-курсу заплановано на 1 грудня 2020 року, а 30 квітня 2021 року модулі будуть завершені. Після цього буде надано час на перездачу та доопрацювання матеріалу. Робота над модулем полягатиме у вивченні обов’язкової літератури, участі в онлайн-вебінарах (оглядовому та дискусійному), участі в форум-обговореннях, та складання тестових контрольних питань в кінці кожного модуля. Завершальним етапом для слухачів курсу буде підготовка короткого есе на обрану тему.

Лекторами курсу є фахівці ЕПЛ та запрошені експерти, що дотичні до процесу розробки та імплементації законодавства України в сфері СЕО, ОВД, відходів, управління водними ресурсами та захисту біорізноманіття.

Також варто зазначити, що успішні слухачі онлайн курсу отримають не тільки сертифікат від ЕПЛ, але й можливість взяти участь в літній школі за участі команди ЕПЛ та відомих експертів та фахівців в довкіллєвій сфері.

Участь в онлайн курсі є безкоштовною і відкритою для представників будь-яких професій, фахів, незалежно від місця проживання, віку та освіти. Участь в онлайн курсі є дистанційною.

Для участі в курсі необхідно до 15 листопада 2020 року надіслати заявку на електронну адресу ЕПЛ (office@epl.org.ua) з зазначенням в темі «Курс екологічного права 2020-2021». Кожна заявка повинна містити:
1. резюме;
2. мотиваційний лист.

Обидва документи повинні бути обсягом не більше 600 слів. Результати відбору будуть оголошені конкурсантам до 25 листопада 2020 року.

Не пропустіть нагоди долучитися до команди фахівців та більш професійно захищати довкілля!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь