Відновлення лісів після пожеж: як, коли, хто?

Сьогодні, кризовий медіа-центр «Сіверський Донець» на базі онлайн платформи Zoom ініціював проведення дискусії на тему: «Відновлення лісу після пожеж: як, коли, хто?». Організація дискусійної платформи стала можливою завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


Ця онлайнзустріч – це можливiсть розібратись у тому, які реальні наслідки отримала Луганщина від лісових пожеж 2020, які загрози вони можуть мати для громади, та що потрібно робити, щоб реанімувати «легені» Луганщини з використанням українського та міжнародного досвіду?
Участь у дискусії взяли представники департаментів екології та природних ресурсів різних областей України, Інституту екології Карпат НАН України, міжнародні експерти, екодослідники, робітники лісництв області, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємці та громадські активісти.
Відтак, керівник департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник окреслив основні причини лісових пожеж і першочергові кроки з ліквідації наслідків, якими є розчистка згарищ, відновлення лісу та створення протипожежних розривів, з метою уникнення подібних ситуацій в майбутньому. При цьому, наголосив на необхідності розробки якісних проєктів лісових культур з урахуванням принципів лісокультурного районування при проектуванні майбутніх лісових насаджень.
Руслан Гречаник зазначив: «Дискусія дає розуміння, що лише спільними зусиллями, використовуючи власний досвід та досвід наших зарубіжних колег, ми зможемо запобігти в майбутньому подібним небезпекам, навчитись вірно та вчасно діяти. Щиро вдячний організаторам за запрошення прийняти участь у дискусії. Колеги зі Східної України завжди можуть розраховувати на підтримку з нашої сторони, не тільки словом, а й ділом».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь