У Львівському обласному екологічному центрі провели осінню толоку

Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (ЛОЦЕНТУМ) розташований між двома львівськими парками Стрийським та «Залізна вода» у чарівному місці Софіївка. Заклад який сприяє розвитку сучасного екологічного мислення у школярів та учнівської молоді та формування у них природоохоронного світогляду.


За роки діяльності Центр став базою різнопрофільних учнівських об’єднань, координатором діяльності загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області з еколого-натуралістичної роботи.
Для вирощування рослин та овочевих культур, проведення дослідних та практичних робіт необхідні високогумусні ґрунти, багаті на поживні речовини. Саме таким ґрунтом (два вантажних самоскиди) безоплатно забезпечила заклад ТзОВ «Транспортно-будівельна компанія «ЗАХІД».
Колектив закладу спільними зусиллями розподілив та збагатив ґрунтом кожен із відділів навчально-дослідна земельної ділянки ЛОЦЕНТУМ.
Одним із напрямків роботи ЛОЦЕНТУМ є залучення обдарованої учнівської молоді області до науково-дослідницької, експериментальної, пошукової та природоохоронної роботи.
Лабораторією під відкритим небом, де юннати вчаться доглядати, розмножувати, визначати види рослин та проводити дослідницьку роботу є навчально-дослідна земельна ділянка ЛОЦЕНТУМ, яка займає площу 0,85 га, та поділений на такі ділянки:
– колекційна ділянка (лікарські, овочеві, зернові рослини);
– «пейзажний парк» (англійський стиль) – ділянки дендрологічна, квітково-декоративна, папоротей, шкілка декоративних культур;
– «регулярний парк» (французьський стиль) – газонний партер, терасований декоративний схил, сад зелених скульптур;
– «мікроландшафти» (Дністерський каньйон, Карпатарій, розарій,сад ліан);
– «східний (японський) сад» та колекційна ділянка хосту;
– «Український сад» (плодово-ягідна колекційна ділянка, яблучна шпалера, виноградник);
– лабораторія закритого грунту «Теплиця-оранжерея» (мікроландшафти «Пустеля»,«Дощовий тропічний ліс», відділки сукулентів, тропічних і субтропічних рослин);
Вирощування та догляд за рослинами відкритого й закритого ґрунту привчає дітей до самостійної праці, розвиває їхні естетичні смаки, вчить уважно й турботливо ставитися до довкілля. Практична й дослідницька робота на навчально-дослідній земельній ділянці сприяє осмисленому й глибокому засвоєнню учнями основ ботаніки та загальної біології.
Джерело: https://leopolis.news/post/31128/u-lvivskomu-oblasnomu-ekologichnomu-centri-provely-osinnyu-toloku-foto-

Водночас закликаємо всіх мешканців та гостей області долучатися до толок в межах своїх населених пунктів, організовувати такі заходи не приурочувавши їх до великих подій, а для відновлення та збереження навколишнього середовища поруч щодня.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь