Як впливає пандемія Covid-19 на генерування твердих побутових відходів (ТПВ) ?

Сьогодні, 15 жовтня, у приміщенні Львівської обласної бібліотеки для дітей, що на вулиці Винниченка, відбулася презентація попередніх результатів дослідження про вплив пандемії Covid-19 на генерування твердих побутових відходів та рекомендацій щодо покращення протиепідеміологічних заходів з метою зменшення утворення та поводження з твердими побутовими відходами.

 


Участь у презентації взяв Руслан Гречаник – директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.
Дослідження проводилися ГО “Нуль відходів Львів”, організацією “Еколтава” та Дослідницькою агенцією “Фама” у рамках проєкту «Дослідження нових впливів на довкілля в умовах епідемії COVID-19 в Україні».
Зважаючи на те, що проблема утворення відходів є особливо актуальною під час пандемії Covid-19, оскільки різко збільшилося використання одноразових масок та рукавичок серед населення, основною метою дослідження було дослідити та визначити, яким чином ця ситуація вплине на систему поводження з відходами в Україні. Саме тому запланували на прикладі 2-х областей – Львівської та Полтавської – а також 4-х населених пунктів – Львова, Трускавця, Полтави і Миргорода – проаналізувати нові виклики, які з’являються внаслідок епідемії у сфері поводження з відходами, та розробити практичні рекомендації для системи менеджменту відходів у населених пунктах України задля пом’якшення шкідливого впливу на довкілля.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь