На території с.Бабино Старосамбірського району завершуються роботи по проведенню руслорегулюючих та берегоукріплюючих робіт на річці Мшанка

У Старосамбірському районі за фінансової підтримки з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища завершуються роботи з покращення екологічного стану річки Мшанка та протидії шкідливої дії паводкових вод на території села Бабино.

На виконання природоохоронного заходу у 2020 році виділено
800,0 тис. грн коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.
Результатом впровадження проєкту буде захищено від підтоплення територію населеного пункту, сільськогосподарські будівлі площею 5 га, 15 житлових будинків мешканців с.Бабино, попереджено подальший розмив берега та руйнування проїзної частини дороги, забезпечено ефективне та повноцінне використання земель для ведення сільськогосподарського виробництва, покращено екологічний стан території села.
«Оскільки за останні роки проведено низку заходів з берегоукріплення русел річок, катастрофічний дощовий паводок, що пройшов у червні 2020 року в басейні р. Дністер на території Львівської, не завдав таких важких наслідків як в інших областях. До вирішення згаданої проблеми підходимо комплексно: склали перелік об’єктів підтоплення за важливістю/пріоритетами, враховуючи думку Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, Служби автомобільних доріг, органів місцевого самоврядування та Державної служби з надзвичайних ситуацій, вишукуємо кошти з бюджетів усіх рівнів та здійснюємо постійний контроль за виконанням заходів», – зазначив Руслан Гречаник, директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь