У Міндовкілля України відбулася робоча зустріч щодо розвитку туризму та рекреації в установах ПЗФ.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України провело робочу зустріч з представниками Державного агентства розвитку туризму в Україні та установ природно-заповідного фонду (ПЗФ) щодо розвитку туризму та рекреації в установах ПЗФ.
Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький зазначив, кількість національних природних парків збільшено до 52, з яких 39 підпорядковується Міндовкілля. Наразі рекреаційна діяльність здійснюється у 5 біосферних заповідниках, 83 регіональних ландшафтних парках та інших категоріях територій та об’єктів природно-заповідного фонду.
«Найближчим часом Міндовкілля опрацює питання внесення змін до низки підзаконних актів, що сприятимуть розвитку туризму на заповідних територіях, а також збільшать надходження до їх спеціальних фондів», – зауважив заступник Міністра.
Представники установ ПЗФ повідомили, що для підвищення якості надання таких послуг необхідно забезпечити фінансування для:
– розвитку рекреаційної інфраструктури, а саме: інформаційні центри, стежки, маршрути, збір, сортування та вивіз сміття тощо;
– організації системного інформування туристів та місцевого населення;
– регулювання рекреаційного навантаження для збереження природних цінностей об’єктів;
Наразі в установах ПЗФ, що підпорядковуються Міндовкіллю, діє:
– 11 музеїв природи та 23 музейні кімнати;
– 31 екоосвітній та візіт-центр;
– 58 екоосвітніх «зелених» класів.
Облаштовано:
– 463 рекреаційні зони для відпочинку;
– 148 еколого-освітніх стежок;
– 234 туристичні маршрути.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь