Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації долучився до реалізації проєкту “Нуль відходів у дії”

Сьогодні під час бізнес-форуму презентували результати проекту «Модель «нуль відходів» в дії» («Zero waste»), який реалізується за грантові кошти (Програма розвитку ООН в Україні).

 

Проєкт реалізують з метою запровадження і популяризація концепції «нуль відходів» у бізнес-середовищі Львівської області, створення ефективної моделі співпраці підприємств, які займаються збором і переробкою відходів, бізнес структур, які є найбільшими утворювачами відходів, органами влади, які визначають політику у сфері управління відходами та громадськістю, щоб забезпечити збір та переробку основних фракцій відходів, які продукуються цими бізнес структурами.

Одним із партнерів проєкту є департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА. Облдержадміністрація співфінансувала заходи проєкту за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на суму 657 тис гривень.

Відтак, за ці гроші придбали подрібнювач для зелених відходів, який передали КП «Зелене місто» та успішно працює у парку «Високий замок».

Окрім того, купили сепаратор для компосту, який очищатиме компост, вироблений станцією компостування органічних відходів на КП «Зелене місто».

Також розробили та надрукували інформаційні матеріали для популяризації моделі «нуль відходів».

“Реалізація проєкту «Модель «нуль відходів» в дії» стала прекрасним прикладом плідної співпраці органів влади з громадськістю на шляху до зменшення кількості побутових відходів. Також, це ще один крок до підвищення екологічної свідомості та культури громадян. Проведення таких заходів сприяє формуванню нового світогляду щодо ефективного використання ресурсів та вихованню нового покоління з бережливим відношенням до навколишнього середовища. форум є доброю нагодою набути та обмінятися досвідом в питаннях з практичних аспектів концепції «нуль відходів» для сфери харчування, гостинності та торгівлі”, – зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Зазначимо, загальна вартість проекту понад 1, 5 млн гривень.

Довідково:

Проєкт «Нуль відходів в дії» реалізують Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» спільно з :

  • Львівською торгово-промисловою палатою,
  • ТОВ «ГрінЕра Україна»,
  • ЛКП «Зелене місто» ,
  • департаментом екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації,
  • ГО «Нуль відходів Львів» Zero Waste Lviv.

Ініціатива підтримується в рамках спільного проєкту Уряду Швеції та ПРООН в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку», що реалізується за фінансової підтримки Уряду Швеції.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь