Спалювання сухої рослинності – шкода для довкілля

Неконтрольована, миттєво поширена поривчастим вітром пожежа, за лічені години перекидається на населені пункти, знищує будинки громадян, завдаючи численних збитків і людям, і державі в цілому.

 

 

Зважаючи на те, що зараз період збору врожаю з сільськогосподарських угідь, а пожежонебезпечний період перебуває в активній фазі звертаємося з проханням бути вкрай обережними у поводженні із вогнем та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі, адже, на жаль, вогонь не шкодує нікого, гинуть люди, тварини, знищується родючий шар ґрунту та рослини.

Нагадуємо, що під час пожежонебезпечного періоду заборонено:

– відвідувати хвойні ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу;

– розводити багаття у лісі та лісопосадках;

– заїжджати автомобілем до лісу;

– палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки;

– залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

– створювати смітники та спалювати відходи;

– спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях;

Водночас зазначаємо, що рамках реалізації проєкту «Підтримка функціонування еколого-просвітницького центру в РЛП «Надсянський» (українська частина МРБ «Східні Карпати»)» регіональним ландшафтним парком «Надсянський» надруковано та буде розповсюджено у навчальних закладах та серед населення регіону пам’ятки «Чому не можна спалювати суху траву та чим це загрожує?» і «Будьмо екологічно свідомими – не залишайте після себе сміття!»

 

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

Будьте обережні, бережіть себе і природу навколо себе!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь