#врятуйзамок Поморянський парк

#врятуйзамок – це проєкт реконструкції території Поморянського замку! І вже цього місяця він може почати реалізовуватися! Львівська обласна рада виділила 2 млн.грн. з екологічного фонду на фінансування першого етапу робіт за умови співфінансування 600 тис.грн. від БФ «Спадщина.УА».

 

З метою залучення цих коштів оголошено про старт фандрейзингової кампанії #врятуйзамок!
В рамках розробки кампанії #врятуйзамок вже розглянуто та апробовано в малих групах кілька варіантів продуктів з благодійної крамнички, здійснено кілька експедицій на гранітні кар’єри Житомирщини, реалізовано 5 толок на території парку за сукупною участю понад 100 волонтерів, уже завершується монтаж паркана, до фінансування якого станом на зараз долучилося уже понад 400 осіб

Поморянський парк запрошує стати фундаторами парку шляхом придбання благодійних продуктів, благодійних внесків від фізичних осіб та спонсорської допомоги від юридичних осіб, натуральними внесками, поширенням інформації про нашу ініціативу у своїх середовищах тощо.
#бруківкадлязамку – стань фундатором вмонтованої в паркову алею гранітної бруківки з гравірованим на ній твоїм ім’ям. Благодійний внесок – від 1000 грн. (https://heritage-fund.com.ua/product/vriatuyzamok-brukivka/);
#лавадлязамку – ст.ань фундатором розташованої на парковій алеї лави з гравірованим на ній твоїм ім’ям. Благодійний внесок – від 15 000 грн. (https://heritage-fund.com.ua/product/vriatuyzamok-lava/)
#брила – стань фундатором реконструкції парку, і твоє ім’я буде вигравіруване на кам’яній брилі з граніту / піщаника, розташованій посеред парку поряд із озером в рамках інсталяції «Артефакт І». Благодійний внесок – від 60 000 грн. З юридичними особами укладається угода про спонсорську допомогу. (https://heritage-fund.com.ua/product/vriatuyzamok-bryla/)
#зеленийпаркан #100грнзаштахету. Результати цього проєкту не можуть бути зараховані як часткове співфінансування передбачених ініціативою 600 тис.грн., бо передбачені в наступній стадії проєкту, натомість вони вже зараз виконують свою функцію як тимчасовий паркан на час проведення реставраційних робіт для замку. Ця ініціатива ще також в процесі реалізації, тож благодійні внески в рамках кампанії на суму 100 грн. будемо зараховувати як співфінансування ініціативи, допоки її не завершимо. (https://heritage-fund.com.ua/product/parkan/)

Ініціатор Фандрейзингової кампанії на користь Поморянського замку #врятуйзамок є БФ «Спадщина.УА» Спадщина.UA / Heritage.UA FB Pomoriany Castle / Поморянський замок, www.heritage-fund.com.ua

Підтримку ініціативи можна здійснити за реквізитами фонду:
БФ «Спадщина.УА», ЄДРПОУ 42206768
ПриватБанк, МФО 305299
UA283253210000026003053729255
Детальніше за номером телефону: 0675700033

Кожен може стати фундатором проєкту та дати Поморянського замку нове життя!

Довідка:
Поморянський замок, що розташований у мальовничому с.Поморяни, що на Золочівщині Львівської області – перлина ренесансної фортифікаційної архітектури, на торцевих стінах якого досі збережені унікальні на всю Центрально-Східну Європу рослинні монументальні розписи. У замку відверто українське коріння – первинний дерев’яний замок був заснований руський дідичем Миколою Свинкою, а нещодавно археологами доведено існування на місці пам’ятки руського городища. Протягом століть він переходив з рук у руки десятка найвідоміших королівських династій та свого часу був улюбленою літньою резиденцію Яна ІІІ Собєського. Сьогодні замок в критичною стані та ризикує бути втраченим назавжди для прийдешніх поколінь.
В 2020 році замок отримав безпрецедентний шанс на життя: Львівська обласна рада за поданням Департаменту архітектури та розвитку містобудування та Департаменту екології та природних ресурсів виділила 3 млн. грн. на реставрацію східного крила та 2 млн.грн. на початок реконструкції призамкового парку.
Також підготовлено звернення у Міністерство культури та інформаційної політики України включити Поморянський замок в перелік об’єктів культурної спадщини, що будуть відреставровані в наступні роки державним коштом.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь