Міндовкілля розробило проєкт Методичних рекомендації з підготовки звіту з ОВД для гідроелектростанцій потужністю до 10 МВт на річках

Продовжується процес розробки галузевих Методичних рекомендацій, які сприятимуть якісній підготовці звітів з оцінки впливу на довкілля.

На розгляд громадськості на вебсайті Міндовкілля опубліковано черговий проєкт Методичних рекомендацій з підготовки звіту з оцінки впливу на довкілля для гідроелектростанцій потужністю до 10 МВт на річках (малих гідроелектростанцій).
Великі і малі річки України – це один з наріжних каменів її екологічної стабільності і безпеки та збереження природного капіталу країни. Тому цей проєкт є надзвичайно важливим інструментом для реалізації державної екологічної та водної політики у галузі гідроелектростанцій.
У ньому багато уваги приділяється оцінці впливу господарської діяльності на екологічний стан річок і прилеглих до них земель та якість води. Також на фауну, флору та інші компоненти біорізноманіття, що пов’язані з річками, водоймами і водно-болотними угіддями.
При розробленні документу за основу було взято Науково-методичні рекомендації, підготовлені громадською спілкою «Всесвітній Фонд Природи Україна» (WWF-Україна).
Представлений Міндовкіллям проєкт Методичних рекомендацій доопрацьований відповідно до чинного законодавства, екологічних нормативів і стандартів та максимально адаптований до потреб дозвільних процедур.
Ознайомитись з ним можна за посиланням: https://cutt.ly/GfxjlNh.
На ваші пропозиції та зауваження очікують до 14 вересня на електронні адреси: Oksana.Abdulaieva@reforms.in.ua , oksasteppe@gmail.com , а також письмово на поштову адресу Міністерства (Департамент з екологічної оцінки та контролю).

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь