«Гарячі торги»: на аукціоні оренда ставка на Львівщині зросла у двадцять чотири рази

300 тис. гривень – найвища цінова пропозиція, що запропонована на земельних торгах у формі аукціону з продажу права оренди земельних ділянок разом із водними об’єктами, які відбулися 28 серпня 2020 року у департаменті екології та природних ресурсів.


Під час аукціону ціна оренди водного об’єкта площею 7,2424 га в межах Городоцького району зросла у 24 рази. Участь в аукціоні взяли шість заявників. Стартовий розмір річної орендної плати становив 12604,61 грн. Однак у процесі активних торгів, крок за кроком, на фініші торгів розмір орендної плати сягнув
300 тис. гривень на рік.
Відтак, бюджет Вишнянської сільської ради Городоцького району новий орендар щороку поповнюватиме на 300 тис. гривень.
Окрім цього водного об’єкта, ще один ставок площею 0,9150 га, який розташований на території Літинської сільської ради Дрогобицького району, отримав свого власника, а орендна плата у сумі 1354 грн також надходитиме щороку в місцевий бюджет.
Цього року зазначений аукціон з права продажу оренди земельної ділянки разом із водними об’єктами став рекордним у Львівській області. Нагадуємо, що попередній рекорд було встановлено 12 травня цього ж року, на якому розмір річної орендної плати зріс від 6 110 грн до 120 001 грн за оренду земельної ділянки разом із водним об’єктом площею 3,2 га, яка розташована на території Великогорожанської сільської ради Миколаївського району Львівської області.
Додатково повідомляємо, що департаментом екології та природних ресурсів створено карту доступних для оренди водойм. Якщо вас цікавить оренда водойми, обрати її можна за посиланням https://deplv.gov.ua/karta-vodnyh-obyektiv/, а ось тут можна ознайомитися з датами проведення найближчих аукціонів https://deplv.gov.ua/category/diyalnist-departamentu/vodni-resursy/orenda-vodnyh-obyekty/zemelni-aukcziony/

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь