Відбулася нарада щодо розвитку природно-заповідної справи у Яворівському районі

У природному заповіднику #Розточчя відбулась зустріч першого заступника голови Яворівської РДА Віталія Денеги із керівниками природоохоронних установ Яворівщини.

З пропозиціями щодо покращення діяльності, вирішення проблемних питань природоохоронних установ виступили директор природного заповідника «Розточчя» Ярослав Бовт та директор Яворівського національного природного парку Михайло Біляк.
Зокрема, порушувалося питання охорони територій, дотримання заповідного режиму, а також вимог земельного законодавства щодо збереження природоохоронних площ.
Під час дискусій напрацювали алгоритм розвитку природо-заповідної Яворівщини, зокрема, зауважили, що при наявній інфраструктурі в умовах карантину доцільним є зміна організації рекреаційної, екскурсійної та еколого-просвітницької роботи для ефективного проведення заходів у природному середовищі.
Відтак, керівництвом Яворівської райдержадміністрації підтримано пропозиції щодо урізноманітнення форм роботи з рекреантами різних вікових категорій з питань формування екокультури.
Також під час зустрічі звернули увагу і на використання в майбутньому можливостей Міжнародного транскордонного біосферного резервату «Розточчя» під егідою ЮНЕСКО в соціально-економічному розвитку населених пунктів Яворівщини шляхом залучення коштів міжнародних грантів.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь