Стежки здоров’я в межах РЛП «Знесіння»

Цього літа, у регіональному ландшафтному парку «Знесіння», відбулося відкриття динамічної мережі стежок здоров’я (теренкурів):
– три кардіологічні стежки (0,560 км; 1,175 км та 1,875 км), які обладнані чотирма інформаційними стендами з картами та інформацією про оздоровчу ходьбу, історію теренкурів, цікавими фактами щодо маршруту і про парк;
– дві загально-оздоровчі стежки (2,515 км та 3,065 км), які об’єднують п’ять загальнодоступних спортивних майданчиків і мотузковий парк «Лазанка» та обладнані трьома інформаційними табличками і двома щитами.


Перевага теренкурів полягає в тому, що відсутнє сильне навантаження на серцево-судинну систему та опорно-руховий апарат. Крім того, при серцевих захворюваннях, біг може погіршити стан, а завдяки теренкурам можна розвинути у пацієнтів фізичну активність.
«Метою створення теренкурів є надання можливості проводити відновлення здоров’я (реабілітацію) пацієнтами на різні захворювання. Також це заохочує громадян до здорового способу життя та відповідального ставлення до нього», – зазначає Андрій Базилевич, президент СФУЛТ, д.мед.наук, професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №1 Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.
Важливим фактором є можливість забезпечення доступу до комплексної кардіологічної реабілітації та оздоровлення людям, які через фінансові обмеження не мають можливості скористатися реабілітаційними програмами в санаторіях та інших спеціалізованих закладах. Також тут можуть покращувати своє здоров’я жителі Львова, які ведуть або ж тільки розпочинають вести активний та здоровий спосіб життя – зазначають у адміністрації регіонального ландшафтного парку «Знесіння».

Довідка:

Регіональний ландшафтний парк «Знесіння» оголошено ухвалою Львівської обласної ради від 02.12.1993 № 327. Розташований у Личаківському районі м. Львів. Площа Парку – 312 га
РЛП «Знесіння» створений з метою збереження та відновлення унікального природно-історичного комплексу гряди Знесіння і прилеглих територій давніх поселень – Знесіння і Кривчиці. Парк розташований на лісистому узгір’ї Львівського плато; його основна частина розташована в місцевості Кайзервальд.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь