У Львові розпочали роздільний збір скла в рамках проєкту «нуль відходів у дії»

У Львові розпочався роздільний збір скляних відходів. Збиратимуть їх насамперед із ресторанів та кафе, готелів та торгових точок. Йдеться про ті комерційні заклади, які виявили зацікавлення долучитися до реалізації проекту «Модель “нуль відходів” в дії». Це один із етапів проєкту, який пропагує європейську концепцію управління відходами. Важливою його складовою є технічне оснащення сектору гостинності обладнанням для поводження із відходами за принципом «zero waste».
Для закладів, які стали учасниками проєкту, вже закупили контейнери для роздільного збору скляних відходів.
Для тих закладів комерції, які погодяться сортувати скляні відходи компанія це ще й економія в межах до 20% на вивіз відходів.
Суттєвим досягненням проєкту є включення до переліку відходів, які сортуються, органічних відходів. Адже вони складають близько 50% усіх відходів у закладах готельно-ресторанного бізнесу та вивозитимуться на міську станцію компостування.
Забезпечити відповідні складові інфраструктури згідно з проєктом планують до кінця серпня.
Проєкт «Нуль відходів в дії» реалізують Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» спільно з Львівською торгово-промисловою палатою, ТОВ «ГрінЕра Україна», ЛКП «Зелене місто», Департаментом екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, ГО «Нуль відходів Львів». Ініціатива підтримується в рамках спільного проєкту Уряду Швеції та ПРООН в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку», що реалізується за фінансової підтримки Уряду Швеції.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь