Створення ботанічного заказника «Долина ірисів» та парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Адамівка» підтримано урядом

Сьогодні зроблено ще один крок до збереження природного біорізноманіття країни, Кабінет Міністрів України підтримав Указ Президента України про створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, серед яких і природоохоронні об’єкти в межах Львівщини, зокрема, ботанічний заказник «Долина ірисів» в межах Миколаївського району та парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва «Адамівка» у м.Трускавець, відповідне рішення схвалено на засіданні 29.07.2020.


Варто зазначити, що ботанічний заказник «Долина ірисів» створюється з метою збереження унікальної популяції півників сибірських (Iris sibirica L.), а також інших видів занесених до Червоної книги України, у тому числі рябчик шаховий (Frittilaria meleagris L.), пізньоцвіт осінній (Colchicum autumnale L.), осока Девелла (Carex davalliana Smith), а парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва «Адамівка» для збереження визначних та цінних зразків паркового будівництва з колекцією деревних аборигенних та інтродукованих видів рослин і джерелами мінеральних вод.
Проєкти створення природоохоронних територій розроблялися науковцями Львівського національного університету імені Івана Франка під керівництвом Л.О. Тасенкевич та Національного лісотехнічного університету України під керівництвом І.М. Пацури.
Відтак хочемо також подякувати всім, хто долучається до створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду, зокрема, Ю.Плевачук, М.Сенів, Т.Хміль, Х.Скрипець, Є.Пуці, М.Думі, А.Сенюку, Р.Сидору, Р.Онуфрику, В.Лавному, П.Хомюк, В.Заячук, О.Балицькому, Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь