Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) фінансує проєкти для збереження довкілля

Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО), яка створена країнами Північної Європи для фінансування проєктів, що покращують екологію та перешкоджають забрудненню навколишнього середовища.

 

Організація пропонує наступні види підтримки середніх та малих проектів:
– Кредити та акціонерний капітал. Позики надаються на ринкових умовах, в окремих випадках із пільговими умовами. Кредитами можуть скористатись приватні особи, держава і муніципалітети. НЕФКО також передбачає участь в акціонерному капіталі підприємства.
– Гранти для проектів щодо покращення навколишнього довкілля.
– Підтримка виходу на зовнішні ринки.
– Управління фондами. НЕФКО надає фінансовий супровід і проведення екологічної експертизи при здійсненні кліматичних інвестицій і проектів зеленого розвитку.

Програма “Чисте виробництво”
Цілі, на які можна отримати кошти:
– Скорочення забруднення навколишнього середовища, ефективне використання енергій та природних ресурсів.Річний економічний ефект становить близько 25.00 % інвестиційних витрат.
– Наявність значного екологічного ефекту.
– Власна фінансова участь заявника, тобто проект не повинен на 100 % бути спонсорований НЕФКО.
– Гарантійне забезпечення кредиту.
– Позичальник є приватним або муніципальним підприємством;
– Закупівля товарів, робіт і послуг здійснюється на принципах прозорості та чесності.
– Зобов’язання за кредитом повинні будуть погашатись щоквартально. Виплата кредиту починається через три місяці після реалізації проекту.
Максимальна сума позики: 500 тис. євро. Для НЕФКО не повинна бути більше 90.00 % від вартості проекту. Отже, підприємство повинно мати власні кошти для реалізації проекту у розмірі 10.00 % від необхідної суми коштів.
Строк: До п’яти років.
Термін окупності проекту: Не більше чотирьох років.
Відсоткова ставка: 6.00 % річних у євро. Відсоткову ставку для позик у гривні необхідно додатково дізнаватись у представників фонду в Україні.
Забезпечення позики: 125.00 % від вартості позики. Забезпеченням може бути нерухомість, обладнання, банківські та муніципальні гарантії.
Позика надається трьома траншами.
Проєкти будуть обрані на основі оцінки екологічного ефекту, який буде отриманий у разі реалізації проекту.
З брошурою програми, прикладами вже реалізованих проектів та формою заявки можна ознайомитись за посиланням: https://www.nefco.org/procurement/

Дедлайн: постійно.
Детальніше – www.nefco.org

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь