Проведено робочу зустріч щодо збереження стровікових лісів Львівщини

10.07.2020 відбулася зустріч директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Руслана Гречаника з Богданом Процем та Анатолієм Павелком, представниками ГО «Дунайсько-Карпатська Програма».

Під час зустрічі науковці поділилися ідеями та напрацювання щодо унікальних ділянок старовікових лісів на територій Львівщини, де проведено дослідження, зокрема обговорили питання про надання природоохоронного статусу окремим ділянкам чи його посилення у вже створених об’єктах природно-заповідного фонду.
В результаті наради науковці та держслужбовці домовилися про співпрацю для досягнення спільної мети – збереження природного біорізноманіття.
Руслан Гречаник, також зазначив, що департамент відкритий і готовий до спільної роботи, а збереження старовікових лісів – це важливо не лише для області, а й України та Європи.

 

Довідка:
ГО Дунайсько-Карпатська Програма – це команда експертів та науковців з питань екології, охорони природи, сталого розвитку природних екосистем, лісового господарства, водно-болотних угідь, екологічного правознавства та інших проблем збереження й невиснажливого розвитку довкілля.
Дунайсько-Карпатська Програма створена у листопаді 2009 року з метою розвитку й формування Всесвітньої мережі WWF (Всесвітнього фонду дикої природи) в Україні. До 2016 року Дунайсько-Карпатська Програма виконувала роль юридичного представника WWF в Україні. З осені 2018 року організація змінила концепцію свого формування та розвитку та стала організацією експертного середовища з питань екології, охорони природи та сталого розвитку природних екосистем.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь