Реконструкція лісорозсадника у ДП “Боринське лісове господарство”

У ДП «Боринське лісове господарство» за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища проведено реконструкцію лісорозсадника для вирощування садивного матеріалу, а саме, придбано та встановлено обладнання для теплопостачання.

Вчора, 09.07.2020, директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник та заступник директора Микола Маланич відвідали ДП “Боринське лісове господарство” та реконструйований лісорозсадник.
В лісорозсаднику вирощується високоякісний садивний матеріал в кількості 20,0 тис. штук в горщиках та 60,0 тис. штук із закритою кореневою системою в касетах, який буде використано для відтворення генетично стійких ялицево-букових лісів та створення зелених насаджень в регіоні, збільшення площ лісів, покращення їх якості та продуктивності, забезпечення стійкості до шкідників та хвороб.
Реалізація заходу допоможе перейти на вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою цінних лісоутворюючих порід, таких як: ялиця біла, ялина європейська, модрина європейська, клен-явір, бук лісовий, ясен звичайний.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь