Вітання до Дня працівника природно-заповідної справи

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації щиро вітає з нагоди професійного свята – Дня працівника природно-заповідної справи, всіх працівників природоохоронних установ, всіх, хто сприяє створенню нових природно-заповідних об’єктів та всіх, хто дотичний до їх охорони та збереження.

Бажаємо всім Вам здоров’я, родинної злагоди і достатку, нових професійних успіхів у справі збереження природи та мирного неба над головою!
Зазначаємо, що цьогоріч вже в одинадцяте в Україні святкують професійне свято – День працівника природно-заповідної справи, яке започатковане Указом Президента України від 18 серпня 2009 року № 629, адже працівники природно-заповідних територій щодня сприяють збереженню природних цінностей та культурної спадщини рідного краю, розповсюджують екологічні знання, сприяють створення умов для туризму і рекреації та позитивного іміджу Львівщини.

Довідково:
На території Львівської області функціонує 394 об’єкти природно-заповідного фонду загальною площею 171,1 тис. га, що складає 7,8 % від площі території області.
Заповідними територіями охоплено всю область, та найбільше об’єктів у Карпатському регіоні та на Розточчі.
Зараз департамент екології та природних ресурсів працює над створенням національного природного парку «Надбужжя» імені Блаженнішого Любомира Гузара, заказників «Малополіський шафран» та «Клепарівський потік», парків-пам’яток садово-паркового мистецтва у м.Львові, м.Золочів та м.Броди та ін. Також на розгляд профільного Міністерства скеровано проєкти створення НПП «Королівські Бескиди» (Старосамбірський район), заказника «Долина ірисів» (Розвадівська ОТГ) та парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Адамівка» (м.Трускавець).
Заповідання, як метод територіальної охорони природи, залишається головною гарантією збереження генофонду живої природи, унікальних природних екосистем, ландшафтів і є складовою системи забезпечення конституційного права людини на безпечне довкілля.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь