Сьогодні – 22 роки від підписання Указу Президента України про створення Яворівського національного природного парку

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації вітає Яворівський національний природний парк з 22-ю річницею від заснування, адже, саме 04.07.1998 Президентом України підписано Указ № 744/98 «Про створення Яворівського національного природного парку».


Яворівський національний природний парк створено з метою збереження, відтворення та раціонального використання типових та унікальних лісостепових ландшафтів та інших природних комплексів головного європейського вододілу, які мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення.

Бажаємо всім працівникам Яворівського Національного природного парку творчої енергії, нових досягнень, сил та наснаги на шляху збереження та примноження природи – неоціненного багатства нашого краю, зичимо міцного здоров’я, добра і благополуччя!

Природоохоронна установа має позитивні результати в роботі щодо розбудови екологічної мережі Розточанського краю, відтак, в межах парку реалізується міжнародний проєкт «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони», в рамках Програми ТСК Польща-Білорусь-Україна ЄІС 2014-2020.

Загальною метою проєкту є популяризація та збереження природної спадщини завдяки діяльності, спрямованої на розвиток туристичної інфраструктури, створення туристичних продуктів, що сприяє зміцненню партнерських зв’язків, поліпшенню іміджу та привабливості польського і українського Розточчя. Проєкт спільно реалізовують 6 партнерів з Львівщини та Люблінського воєводства, а саме: гміна Zamosc, Асоціація Єврорегіон «Карпати – Україна», Маршалківське управління Люблінського воєводства, Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Яворівський національний природний парк та Розточанський природний парк.

Фінансується Проєкт Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 у межах Європейського інструменту сусідства.

Також у рамках проєкту, на території Яворівського НПП ведеться будівництво еколого-просвітницького центру, який сприятиме формуванню позитивного ставлення до природи, місцем зустрічей представників з польської та української прикордонних територій, налагодження співробітництва у прикордонній зоні, організації екологічних фестивалів, турів, спортивних змагань, пленерів тощо.

Довідка:

Яворівський національний природний парк (НПП) створений 4 липня 1998 року на базі Старицького та Магерівського військових лісгоспів, де проводилася традиційна лісогосподарська діяльність.
Яворівський НПП розташований в північно-західній частині Львівської області на території Яворівського району, селищної ради Івано-Франкове і Лозинської сільської ради.
Площа парку складає 7108 га, у тому числі 2915 га надані у постійне користування. До складу Яворівського НПП входять землі інших користувачів без вилучення у них земель, а саме: Магерівське лісництво Магерівського військового лісгоспу площею 917,0 га і Майданське лісництво Старицького військового лісгоспу площею 3276,0 га, усього – 4193,0 га.

 

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь