Інтерактивна карта «Моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів України»

З інформацією про екологічний стан річок України можна ознайомитися, скориставшись інтерактивною картою «Моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів України», яка розміщена на офіційному веб-сайті Держводагенства України:

http://monitoring.davr.gov.ua/EcoWaterMon/GDKMap/Index

Інтерактивна карта відображає результати моніторингу якості поверхневих водних об’єктів, що дає можливість оцінити стан водного об’єкта та порівняти його з встановленими нормами.

Це мапа України з нанесеними на ній мітками різних кольорів. І кожен колір має значення – вони показують реальний екологічний стан водойм. І що найцікавіше, навіть для пересічної людини, яка потрапить на онлайнресурс, є можливість візуально побачити реальний стан справ із поверхневими водними ресурсами.

Онлайнсистема надає інформацію щодо:

  • водного об’єкта, на якому проводиться моніторингу вод;
  • показників, за якими проводяться дослідження;
  • періодичності здійснення вимірювань;
  • лабораторій, які здійснюють відбір проб та проводять вимірювання.

А якщо тебе цікавить якість води у попередні періоди, зручний інтерфейс дозволить вибрати та проаналізувати дані за бажані проміжки часу. Тепер у воді вже не сховаються важкі метали, антибіотики, пестициди та наркотичні речовини – фахівці їх виявлять на сучасному обладнанні та зроблять публічними у системі «Моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів України».

Окрім того, пропонуємо скористатися даними програми державного моніторингу вод, які опубліковані Держводагенством на Порталі відкритих даних у csv форматі: https://data.gov.ua/dataset/ee2bc3b0-42d4-4f19-8d96-913cd9d1f02a .

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь