На території Городоцького та Яворівського районів обстежено водні об’єкти на предмет утримання їх у належному санітарному стані та гідрологічному режимі

З метою забезпечення ефективного та раціонального використання природних ресурсів, утримання водних об’єктів в належному санітарному стані та гідрологічному режимі, збільшення надходжень до місцевих бюджетів департаментом екології та природних ресурсів проводиться робота щодо передачі в оренду вільних ставків на земельних торгах.

Сьогодні, 25 червня, працівниками департаменту екології та природних ресурсів проведено обстеження водних об’єктів, які передані департаментом в оренду шляхом проведення земельних торгів у формі аукціону, на предмет утримання водних об’єктів у належному стані. Загалом обстежено 8 водних об’єктів, які розташовані на території Городоцького та  Яворівського районів.

При обстеженні територій орендованих ставків виявлено добросовісне користування водними об’єктами разом із земельними ділянками та проведено фотофіксацію вигляду усіх водойм.

Так, орендарями виконано роботи по розчистці замулених ден орендованих ставків та очищення водних дзеркал від заростання та засмічення. Проведено скошування берегів водних об’єктів та забезпечено догляд за прибережними захисними смугами.

Хочемо зауважити, що не всі передані водні об’єкти знаходилися у задовільному стані. Проте, це не стало перешкодою для орендарів, які погодилися виконати роботи з благоустрою та приведення їх до належного гідрологічного режиму та санітарного стану.

Варто зазначити, що надання в оренду водних об’єктів на земельних торгах дає значну кількість позитивних результатів. Йдеться не лише про надходження додаткових коштів до місцевих бюджетів від сплати орендної плати, розвиток рибництва, створення нових робочих місць, але й про прозорий механізм та вільний доступ учасників до аукціону, ефективне та раціональне використання водних об’єктів, здійснення та забезпечення належного контролю за якістю вод.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь