Облрада підтримала створення комунального закладу «Спеціальна адміністрація регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір’я»

Під час сесії депутати Львівської обласної ради підтримали створення комунального закладу Львівської обласної ради «Спеціальна адміністрація регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір’я»

Регіональний ландшафтний парк «Стільське Горбогір’я» створений у 2014 році в межах Миколаївського, Пустомитівського і Перемишлянського районів Львівської області. Загальна площа парку становить 9161,68 га.

Створення спеціальної адміністрації забезпечить:

– повноцінне функціонування парку в напрямках збереження та відновлення цінних і типових природних та історико-культурних комплексів та об’єктів;

– створення умов для ефективного туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах;

– запровадження системи заходів з екологічної освіти і виховання як мешканців регіону, так і відвідувачів заповідного об’єкту.

До слова, в області, окрім Стільського Горбогір’я функціонують ще 4 регіональні ландшафтні парки – Надсянський, Равське Розточчя, Верхньодністровські Бескиди та Знесення, управління якими здійснюється спеціальними адміністраціями.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь