Фонд досліджень та допомоги приватному сектору (FASEP) надає гранти на очищення води і стоків

Французький фонд FASEP надає фінансування для проведення техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) або технічної допомоги. Основний напрямок підтримки – охорона навколишнього середовища (питна вода, очищення каналізаційних відходів, управління водними ресурсами.
Основна увага зосереджена на секторах питної води та каналізації, очищенні відходів та забруднення, енергії та енергоефективності.
На реалізацію проектів може залучатися додаткове фінансування від міжнародних та регіональних фінансових установ (Світовий банк, ЄІБ, ЄБРР, інші) та за умови координації із Французькою Агенцією розвитку..
Обов’язкова умова – 85% оплачуваних послуг за рахунок гранту мають становити послуги французьких підприємств (інженерні бюро, бюро досліджень, тощо)
Можлива сума грантів від150 тис. до 600 тис. євро
Процедура отримання фінансування від FASEP триває близько 4 місяців: зацікавлена компанія подає заявку на фінансування проекту з його коротким описом до міністерства економіки та фінансів Франції, де проводиться аналіз проекту з точки зору його перспективності для французького підприємництва. Також враховується наявність фінансування на реалізацію проекту після завершення ТЕО. Заявка розглядається на міжміністерському засіданні за поданням міністерства економіки та фінансів Франції.
У випадку погодження заявки, компанія-заявник надає до міністерства економіки та фінансів Франції досьє проекту: офіційний лист від української сторони, запланований кошторис проекту, листи підтримки від інших французьких компаній цієї галузі щодо перспективності цього проекту для сектору, а також інші документи залежно від проекту.
Досьє розглядається на міжміністерському засіданні за поданням міністерства економіки та фінансів франції де приймається остаточне рішення щодо надання фінансування чи відмови.
За детальною інформацією можна ознайомитися https://www.tresor.economie.gouv.fr/services-aux-entreprises/le-fasep
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь