На Львівщині дбають про створення найкращих умови для інвесторів і захист екології

Львівська область є лідером в Україні за кількістю розпочатих процедур з оцінки впливу на довкілля. Зокрема, розпочато 389 справ, що становить 9,3% від загальної кількості по Україні.

З початку 2020 року Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації було видано 18 висновків з оцінки впливу на довкілля та 1 відмову у видачі документа дозвільного характеру.

Департаментом екології та природніх ресурсів видані висновки з оцінки впливу на довкілля для видобувної промисловості (9 шт.), будівництва та реконструкції об’єктів (6 шт.), руслорегулювання і берегоукріплення (1 шт.), облаштування історико-культурного парку (1 шт.) та реконструкція полігону ТПВ (твердих побутових відходів) (1 шт.). Та одна відмова на руслоочистку при будівництві гідроелектростанції – інвестор подав нефаховий звіт, де не враховано ризики для екологічного середовища регіону.

«Незважаючи на складні умови, в яких доводиться працювати у зв’язку зі світовими економічними тенденціями, ми бачимо зацікавлення інвесторів для розвитку бізнесу на Львівщині. На сьогодні в області створено всі умови для допомоги бізнесу. Якщо інвестор готовий розвивати регіон і робити це виключно в межах чинного законодавства – Департамент екології та природніх ресурсів лише сприятиму у цьому», – зазначив Руслан Гречаник, директор Департаменту екології та природніх ресурсів Львівської ОДА.

Відзначимо, що оцінка впливу на довкілля, яку надає Департамент — це надзвичайно важливий процес, який дозволяє врахувати інтереси бізнесу-держави-громадськості для уникнення в майбутньому проблем і непорозумінь, і головне – недопущення шкоди довкіллю.

ОВД сприяє значному прискоренню темпів виконання Україною вимог Угоди про асоціацію щодо приведення у відповідність законодавства України у сфері охорони довкілля до законодавства Європейського Союзу, а видача висновків з встановленими природоохоронними умовами сприяє використанню підприємствами в області новітніх найкращих технологій у сфері охорони навколишнього природного середовища, а також значно покращує інвестиційний клімат в області в цілому.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь