На природі дотримуйтеся тиші!

 

Збираючися на відпочинок на природі – дотримуйтеся тиші. Адже саме зараз триває період гніздування птахів, міграції та розмноження тварин.

Департамент екології та природніх ресурсів Львівської ОДА нагадує, що з метою здійснення охорони середовищ існування, умов розмноження та шляхів міграції диких тварин, у період з 1 квітня по 15 червня щорічно встановлюється період тиші.

У цей час, відповідно до ст. 39 Закону України «Про тваринний світ», забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов’язані забезпечувати охорону середовищ існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.

За порушення вимог Закону передбачена адміністративна відповідальність за статтею 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, порушення вимог – тягне за собою накладення штрафу на громадян від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршенню середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха, – тягне за собою накладення штрафу від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь