Департамент екології і природніх ресурсів закликає обмежити використання пластикового посуду

На жаль, карантин негативно позначився не тільки на здоров’ї населення, а й на екології краю. Департамент екології і природніх ресурсів Львівської ОДА стурбований збільшенням використання одноразового пластикового посуду в закладах громадського харчування.

Рік тому Європейський парламент схвалив новий закон, що забороняє використання одноразових пластикових виробів. Згідно закону, до 2021 року в ЄС будуть заборонені такі вироби: пластикові столові прилади одноразового використання (виделки, ножі, ложки та палички для їжі), одноразові пластикові тарілки, пластикові соломинки для напоїв, ватні палички, харчові контейнери і чашки з пінополістиролу.

Звісно, в ситуації що склалася, дотримуватися санітарних норм просто необхідно. Але не слід забувати і про довкілля.

«Сьогодні ми боремося за те щоб вижити, але на жаль, забуваємо про те, що згодом може виявитися, що жити нам не буде де», – зазначив Руслан Гречаник, директор Департаменту екології та природніх ресурсів Львівської ОДА.

Департамент екології і природніх ресурсів закликає по можливості обмежити використання пластикового одноразового посуду і замінити його на паперовий, або ж використовувати в закладах громадського харчування механічні засоби для миття посуду, які дозволять забезпечити необхідний рівень дезінфекції посуду.

Також звертаємося до мешканців Львівщини. Плануючи відпочинок на природі – уникайте використання одноразового посуду, а також подбайте про те, щоб придбати після себе сміття. На сьогодні Україна входить в десятку країн з найбільшим обсягом «виробленого» сміття на одного жителя. Майже 95% українського сміття — це небезпечні відходи. Щороку Україна продукує понад 474 млн тон відходів. І лише  близько 3% сміття переробляється.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь