Відбулася робоча зустріч щодо розробки стратегії транскордонної співпраці

25 травня відбулась робоча зустріч з керівниками департаменту культури, а також управління туризму Львівської облдержадміністрації, у якій взяли участь представники українських партнерів проекту «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони» – департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА, Яворівського національного природного парку, асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна».


Учасники обговорили питання, дотичні до розробки стратегії транскордонної співпраці щодо промоції природної та культурної спадщини Розточчя, реалізація яких сприятиме:
• популяризації Яворівщини, Яворівського національного парку зокрема та біосферного резервату «Розточчя» в цілому;
• збільшенню туристичного потоку, розширення туристичних можливостей області;
• популяризації велотуризму;
• розвитку сільської інфраструктури;
• впровадженню освітніх проектів, спрямованих на формування позитивного ставлення до природи серед людей різного віку.
Нагадаємо, що проєкт «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони» фінансується Європейським Союзом через Орган управління ТКС Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. З польської сторони партнерами в Проекті виступають Гміна Замосць, Люблінське воєводство та Розточанський парк народовий.
Ключовим заходом проекту на українській стороні є будівництво еколого-просвітницького візит-центру та його облаштування в Яворівському національному природному парку.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь