Уже в червні на Сколівщині запрацює інформаційний екологічний пункт в урочищі «Дубравка»

У Національному природному парку «Сколівські Бескиди» тривають роботи з облаштування інформаційного екологічного пункту в урочищі «Дубравка» (м. Сколе).

Якщо погодні умови будуть сприятливі для проведення будівельних робіт, екологічний пункт запрацює уже на початку червня. В його межах буде облаштовано консультаційний інформаційний центр для туристів, кемпінг, автомобільний паркінг, а згодом і МАФи з виїзною торгівлею стравами та сувенірами місцевих підприємців.
Створення екологічного пункту «Дубравка» надзвичайно важливе для НПП «Сколівські Бескиди», адже він розташується на перетині відразу трьох туристичних маршрутів: на гору Парашка, Перехресна і урочища «Альтана».
В пункті працюватиме консультант, який надаватиме потрібну інформацію та первинну допомогу, допомагатиме обирати маршрут. Також це допоможе частково розвантажити пункт біля водоспаду Кам’янка.
Вартість проекту екологічного пункту в урочищі «Дубравка» становить 295 тисяч гривень. Створення екопункту відбувається в рамках проекту «Розвиток сталого туризму в природоохоронних територіях Карпат» за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща -Білорусь- Україна 2014 -2020» при співфінансуванні з обласного бюджету.
Партнерами проекту є Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати -Україна» (Україна) та Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia «Pro Carpathia» (Польща).
Довідково: В рамках проекту «Розвиток сталого туризму в природоохоронних територіях Карпат» передбачено: створення інформаційного екологічного пункту в урочищі «Дубравка» (м.Сколе), розчистка та маркування еколого-пізнавальної стежки «м.Сколе – гора Парашка», інформаційне забезпечення, проведення навчальних поїздок, проведення семінарів, тренінгів, видавництво рекламної продукції.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь