У дендрологічних парках «Під Гараєм» та «В’язівський» триває чарівна пора цвітіння екзотичних дерев та кущів.

У дендропарках є велика колекція рідкісних та не притаманних для нашого краю рослин. А саме – розкішні магнолії, що вже встигли відцвісти, улюблениці-сакури, спіреї, айва японська, церцис канадський та європейський. Так і маловідомі для широкого загалу тамарикси, клени пальмолисті, червонокнижний реліктовий вид – клокичка периста, клокичка трилиста, магонія падуболиста та багато інших представників рослинного світу.

Варто зазначити, що на території дендрологічного парку «В’язівський» зростає близько 167 видів деревних рослин (природний ареал поширення  яких – Карпати, Середня і Північна Америка, Центральна та Південна Японія), а місцевість дендрологічного парку «Під Гараєм» налічує близько 93 видів (природний ареал поширення яких – Карпати, Північна Америка, Китай, Південна Європа).

 

Довідково:

Дендрологічні парки місцевого значення «В’язівський» та «Під Гараєм»  створені рішення Львівської обласної ради  від 12.03.2019 № 815 з метою збереження і вивчення у спеціально створених умовах різноманітних видів дерев і чагарників та їх композицій для найбільш ефективного наукового, культурного, рекреаційного та іншого використання. Вони розташовані на території ДП «Жовківське лісове господарство»: дендропарк «В’язівський» у кв. 10 вид. 19 В’язівського лісництва площею 1,0 га та дендропарк «Під Гараєм» – кв. 76 вид. 5 В’язівського лісництва площею 2,1 га.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь