На вихідних в області боротимуться з паліями сухої трави

Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає, що цих вихідних в області переважно висока (4-й клас), а по північний частині області місцями надзвичайна (5-й клас) пожежна небезпека.

Також цими вихідними в області здійснюватиме рейди окремо створено мобільна група з представників Львівської облдержадміністрації, представників державної екологічної інспекції у Львівській області, правоохоронних органів, яка здійснюватиме контроль для запобігання виникненню пожеж у природному середовищі Львівщини.
Нагадуємо, що 13.04.2020 Верховна Рада України прийняла закон, який підвищено штрафи за забруднення атмосферного повітря та вчинення підпалів сухої рослинності чи її залишків у природному середовищі, зокрема, новий закон передбачає:
– За знищення або пошкодження лісів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем – кримінальна відповідальність і штраф від 91800 до 153000 гривень, обмеженням або позбавленням волі від 2 до 5 років.
– За спалювання трави і листя в населеному пункті – адміністративна відповідальність і штраф від 3060 до 6120 гривень. У межах заповідного фонду ця сума зростає до 12240 гривень.
– За провокування пожежі в лісі через необережне поводження з вогнем – адміністративна відповідальність і штраф від 4590 грн до 15 300 грн.
– За забруднення повітря (нелегальні сміттєспалювальні виробництва) – кримінальна відповідальність і штраф від 30600 до 61200 гривень.
Водночас зазначаємо, що в кожному районі області створено мобільні групи, до яких входять представники державної екологічної інспекції, рятувальники, поліція, представники органів місцевого самоврядування, громадські інспектори з охорони навколишнього природного середовища та громадські активісти, які здійснюють рейди для запобігання виникненню підпалів та притягнення до відповідальності винних, якщо такі вже відбулися.
Будьмо обережні, бережіть себе і природу навколо себе!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь