Відбувся онлайн-семінар щодо здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря

23.04.2020 відбувся онлайн-семінарі з питань забезпечення реалізації вимог постанови Кабінету Міністрів України від 14.08.2019 № 827 «Деякі питання здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря», організатором проведення якого було Міністерство енергетики та захисту довкілля України. Засідання пройшло під головуванням заступника міністра Ірини Ставчук та заступника директора департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару – начальник відділу моніторингу довкілля та захисту озонового Валентини Василенко. Участь взяли департаменти та управління екології та природних ресурсів облдержадміністрацій України.


Відповідно до реалізації Директиви ЄС про якість атмосферного повітря визначають (Директива 2008/50/ЄС та Директива 2004/107/ЄC) обговорено впровадження планів покращення якості повітря та досягнення стандартів якості повітря для захисту здоров’я людини та довкілля на 2020-2025 роки щодо:

  • Граничних рівнів
  • Зон моніторингу та управління якістю атмосферного повітря
  • Вимог до оцінювання
  • Вимог до управління та заходів для покращення якості повітря
  • Інформування населення – доступ до інформації онлайн.

Реалізація моніторингу якості повітря забезпечить одне з основних компонентів діяльності із зменшення забруднення повітря що є командним завданням з багатьма учасниками стосовно зменшення забруднення.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь