22 квітня – День Землі

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме в цей день в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.


День Землі – це символ єдності, усвідомлення, що тільки об’єднаними зусиллями людство може боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами.
Перша “одноразова” акція цього дня пройшла 1970 року в США, коли студенти, школярі та їхні вчителі вперше організували національний День Землі, запропонувавши зазирнути вглиб екологічних проблем і разом пошукати їх вирішення
З 1990 року цей день проголошено міжнародним, а в Україні він відзначається з 1992 року. День Землі щорічно відзначається в 147 країнах.
У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на один день від використання автомобіля тощо.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь