7-9 квітня в області пожежна небезпека

Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає, що у зв’язку з недостатньою кількістю опадів, низькою відносною вологістю повітря 7-9 квітня на більшій частині території області висока пожежна небезпека (4-й клас).
Зважаючи на це, департамент екології та природних ресурсів звертається до мешканців Львівщини з проханням бути вкрай обережними у поводженні із вогнем.
Пожежі завдають величезної шкоди довкіллю, створюють загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та можуть призвести до некерованих надзвичайних ситуацій.
За даними ДСНС, ліквідація пожеж, які виникають від підпалів сухої рослинності чи її залишків, відрізняється від інших тривалістю та потенційною можливістю збільшення масштабів. Для їх гасіння потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін. Адже на відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х кілометрів на годину, а у вітряну – до 30. Висота полум’я сягає двох метрів, а при сильному вітрові з різкими змінами напрямку та швидкості, розмір таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази.

Основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор — можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками. Лише за минулу добу маємо більше 100 випадки загорянь у природному середовищі! Вогонь охопив площу близько 45 га.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь